Biografie

Eddy Willemsen: Nederlandse rock met Abbey Road sausje…

Met de groeten uit de Abbey Road studio: De nieuwe single van Eddy Willemsen… No Excuse! Het is de derde single van het te verschijnen album The New Girl on 51st Street en net als de vorige 2 songs is het nummer gemastered in de befaamde Beatles-studio in Londen. En ook deze single wordt in 14 landen uitgebracht.

 Eddy Willemsen componeert zijn eigen nummers, speelt  alle instrumenten zelf in neemt alle zangpartijen voor zijn rekening en mixt zijn nummers in zijn eigen Edcetera Studio. Daarna laat hij zijn eindproduct masteren op heilige grond: Abbey Road!

Vandaar dat  Britse geluid met een enorm hoog Oasis- en Beatles-gehalte.

In 13 landen werden zijn vorige 2 singles Julia en Fool Goin’ Home opgepakt: Van Japan tot Frankrijk, van Engeland tot Canada.

Meer over Eddy Willemsen…
Op 19-jarige leeftijd belandde hij bij de TROS achter de microfoon en in no time was hij op zo’n beetje elke zender te horen, van op radio 1 met Aktua, op radio 2 met TROS-sport en Nachtwacht… en op 3FM als DJ.

Ondertussen ontwikkelde Eddy zich als componist en gitarist. Hij speelde in bands als One For All en Bad News en bereikte met eigen songs in die jaren vier maal de hitlijsten. Always the Sun en Don’t Say a Word zijn de albums die hij als solo-artiest daarna succesvol maakte.

Na jarenlang op Curacao te hebben gewoond pakte hij 2 jaar geleden de muziekdraad weer op en nam een nieuw album op: “The New Girl on 51st Street”. De eerste singles van het album, Julia, en Fool Goin’ Home werden opgepakt door radiostations in onder meer de USA, Frankrijk, Canada, Rusland, Mauritius, Engeland en zelfs in Japan en China.  

 Website: www.eddywillemsen.com 

Videoclip No Excuse: https://www.youtube.com/watch?v=26a4KGfW6Uo 

Soundcloud: https://soundcloud.com/eddy-willemsen 

Videoclip Julia: https://www.youtube.com/watch?v=lIlj0rFTJsg

Videoclip Fool Goin Home: https://www.youtube.com/watch?v=zDx16MkNcBc&t=118s  Facebook: https://www.facebook.com/muzikantcomponist/

Instagram: https://www.instagram.com/eddy.willemsen/